Heti bűnbeesés

Heti bűnbeesés

Barackos cobbler

2016. augusztus 09. - #Annipanni#

image_47.jpeg

Ma Orsinál voltunk látogatóban, mindjárt megszületik a kisbabájuk. Beszélgettünk mindenféléről, sütikről is, és ugyanarra jutottunk, hogy nem szeretjük, ha sokat kell keleszteni, vagy szöszmötölni egy sütivel. És akkor mondtam a cobblert, hogy ez tök hamar megvan, nincs kelesztés, pikk-pakk összeállítod a tésztát, kiszaggatod, és már mehet is a sütőbe a sok finom gyümivel. Nekünk bejött ez a gyümölcsös cobbler, remélem ti is kipróbáljátok! Ezt a receptet Orsinak küldöm és a pici babának <3 Jó étvágyat hozzá!

Hozzávalók

Barackos réteg
8-10 közepes puha barack
2 kanál citrom leve
1/3 bögre cukor, ehhez még tettem 2 kanál mézet, de lehet mèg több, vagy kevesebb cukor, barack édességétől függően
2 teáskanál keményítő
1 Teáskanál fahéj


Tészta gömbök
2 bögre liszt, plusz a gyúráshoz
4 teáskanál sütőpor
1/4 teáskanál szódabikarbóna
Csipet só
1/4 bögre cukor
100 g vaj, hidegen felkockázva
200 ml tejszín
Tetejéra barna cukor

Elkészítés

1) pucold meg a barackokat, vágd kis cikkelyekre, keverd össze a barackos réteg összetevőivel egy tálban, majd hagyd kb. 1/2-1 órát állni, amíg levet ereszt - jobb, ha puhább barackból készíted. Ha kész öntsd át a sütőtálba, ami nálam olyan 34cmx21cm ovális tál volt.

2) amíg a barack ereszti ki a levét, elkészítjük a tészta labdákat. Állítsuk be a sütőt 190 fokra.
A lisztet a sütőporral, szódabikarbónával, sóval és cukorral keverd össze egy tálban. A vajat kockázd fel, majd egy villával dolgozd el a lisztes keverékkel. Amikor kis borsó szemek lesznek a vajból, az a jó, add hozzá a tejszínt apránként. Gyúrd át a tésztát lisztes felületen 5x 6x, jó sok liszttel, hogy ne legyen olyan ragacsos. Ha összeállt a tészta egyengesd el a tésztát 1-1 1/2 cm vastagra, majd egy nagyobb pogi szaggatóval szaggass ki köröket és helyezd a barack szószra. Szórd meg barna cukorral a tetejét, vagy sima cukorral. Süsd kb.30-35 percig, amikor már barna a teteje,tűpróbával ellenőrizd. Hagyd hűlni, de még melegen, langyosan tálald vanília fagyival. Jó étvágyat!

Tipp - barack helyett használhatsz szilvát, almát, epret, körtét, áfonyát, fügét, mangót vagy amilyen gyümölcsöt szeretsz, és ezeket keverheted is. 

Ha tetszett a recept a Facebookon is követhetsz.

A bejegyzés trackback címe:

https://hetibunbeeses.blog.hu/api/trackback/id/tr510033834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

xyyyxyxyyxyxyyx 2016.08.10. 20:59:40

Szerintem az almás a legjobb. Amikor forrón kiveszed a sütőből, kiszedsz egy adagot, a tetejére vaníliafagyit teszel, megvárod, amíg kicsit olvadni kezd, és hamm.

#Annipanni# 2016.08.11. 11:58:32

Igen az almás is isteni :) nekem az a kedvencem amikor keverem a gyümölcsöket.
süti beállítások módosítása