Amikor munkatársammal Lukival már sorra ettük délutánonként az óriás fahéjas csigákat, éreztem, hogy most kell valami egészséges nasi a következő hétre, mert problémák lesznek :), a csiga nem alakbaràt hosszútávon.. Készítettem így a hétre egy kis mangós pisztáciás granolát, melegen még istenibb, amikor kiveszed a sütőből, de hidegen is szempillantás alatt eltűnt a heti adagom. Kapott néhány kedves kolléga is :) Amúgy szuperfinom natúr joghurt tetejére, vagy csak a délutáni éhség ellen, ha éppen nincs valami kéznél a munkahelyen, vagy útközben. Szépen bele lehet csomagolni sütőpapírba, egy masnival átkötni, és kész is az uticsomag. Jó étvágyat!
Mangós kókuszos müzliszelet
Hozzávalók
2 ¼ bögre zab
100 g mandula szeletelve
½ bögre pisztácia darabolva
csipet só
fél teáskanál fahéj
½ bögre agave szirup vagy méz
2 kanál baracklekvár
1 evőkanál vaj
100 g szárított mangó apró darabokba vágva
1/2 bögre kókuszreszelék
Elkészítés
Állítsuk be a sütőt 175 fokra.
Béleljünk ki egy közepes sütőt sütőpapírral és először a zabpelyhet 10 percre tegyük be pirítani, majd a mandulát, darabolt pisztáciát és napraforgómagot tegyük be 10 percre.
150 fokra tekerjük le a sütőt.
Egy lábasban melegítsük össze az agave szirupot, vajat, lekvárt. Mikor már forr, a széle gyöngyözik vegyük le, majd keverjük hozzá a fahéjat, sót.
Egy nagyobb tálban keverjük össze a piritott magvakat, a kókuszreszelékkel, darabolt mangóval, sziruppal, jól dolgozzuk össze, egy közepes sütőpapírral bélelt sütőben öntsük rá, majd lapítsuk le, én fakanállal nyomkodtam le. Majd süssük kb 20-25 percig, attól függően mennyire szeretnénk szárazabbra, úgy tovább hagyjuk bent. Miután kihűlt szeleteljük. Jó étvágyat!