Hozzávalók - 1 bögre = 250 ml bögre
Csokis süti
1 bögre liszt
1 bögre cukor
1/2 bögre cukrozatlan kakaópor
3/4 teáskanál szódabikarbóna
3/4 teáskanál sütőpor
1 tojás
1/2 bögre tej
1/4 bögre napraforgó olaj
2 teáskanál vanilia aroma
1/2 bögre forró kávé - ez a titkos összetevő , lehet helyettesíteni forró vízzel, de én szeretem a kávét, valahogy jobban kihozza a csoki ízt
Málna öntet ( lehet duplázni a szószt, mert ez kevés az egészhez, csak nekem ennyi málnám volt itthon :)
150 g friss málna
2 evőkanál citromlé
2 evőkanál cukor
2 evőkanál víz
Elkészítés
Csokis süti
A száraz összetevőket összekeverem (liszt, cukor, kakaópor, szódabikarbóna, sütőpor), majd hozzáadom és botmixerrel elkeverem a tojással, tejjel, olajjal, vanilia aromával, kávéval. Egy kb. 24x16 cm kerámia formát kibélelek sütőpapírral, beleöntöm a masszát. Sütöm 175 fokon 30-35 percig, tűpróbálval ellenőrzöm.
Málna öntet
Ezt az öntetet használhatjuk bármely süteményhez, fagyikhoz. Ha sűrűbbre szeretnénk hagyjuk ki a vizet, kóstoljuk, és ízlesünknek megfelelően változtathatjuk a citrom, cukor arányát. Az összes hozzávalót feltesszük forrni, kb. forrástól egy percig keverjük, a lényeg, hogy ne forrjon sokáig, hogy a finom friss gyümölcs zamata megmaradjon. Paszírozzuk le, és hűtsük le, a sütivel tálaljuk. Jó étvágyat!