Heti bűnbeesés

Heti bűnbeesés

Datolyás kókuszos füge torta

2016. augusztus 24. - #Annipanni#

image_48.jpeg

Ezzel az édességgel bárkit lenyűgözöl, mivel nemcsak finom, hanem szuperegészséges is. Ez a datolyás kókuszkrémes torta lisztmentes, tejmentes, cukormentes és sütés mentes is. Elkészítése semmilyen konyhai tudást nem igényel, csak az aprítógép, és a fagyasztó helyes használatàt :) Az alapban variálhatod a magokat: dió, mogyoró, kesudió, datolya, mazsola, bármilyen aszalt gyümölcs.

Hozzávalók

Datolyás alap
150 g dió, kesudió, brazil dió vegyesen vagy csak dió, ami van otthon, vagy diákcsemegéből is válogathatsz
2 kanál kókuszreszelék
3 kanál lenmag - a kedvencem :)
Kb. 200 g hámozott datolya, vagy lehet mellé mazsola, vagy más szárított gyümölcs, ha nincs elég datolya
1 kanál víz - lehet több is, függ az állagtól
1 kanál fahéj

Kókuszkrém
Kb. 120 g kesudió (előtte beáztatva éjszakára vízbe)
1/2 pohár kókusztej
1/2 pohár kókuszreszelék
1,5 kanál méz
Füge vagy bármilyen gyümölcs a tetejére

Elkészítés

Datolyàs alap

1) a datolyát magozd ki, majd az összes hozzávalóval az aprítógépben dolgozd masszáva,akkor jó ha már összeragad. Igazán a datolya és magok arányán változtathatsz kicsit, ha száraz akkor még kell hozzá szárított gyümölcs, és víz. 2) én egy 20 cm-es sütőformát kibéleltem alul sütőpapírral, kivágtam a kört, majd abba egyengettem bele egy kanál segítségével a masszát. Kicsit több lett a massza, de a többlet a készítés alatt elfogyott :) tedd a süti alapot a fagyasztóba.

Kókuszkrém

1) a kesudiót az aprítógépben daráld le teljesen, majd lassan add hozzá a kókusztejet, majd a kókuszreszeléket, mézet, amíg sűrű masszát nem kapsz. 2) a sütőformát vedd ki a fagyasztóból , öntsd rá a datolyás alapra, majd tedd vissza a fagyasztóba. 3) legalább 2 óráig legyen a fagyasztóba, fogyasztás előtt vedd ki 20 perccel, tegyél rá friss fügét, vagy bármely gyümölcsszeleteket, és magokkal megszórhatod, még hidegen tálald! Jó étvágyat!

Új receptekért kövehetsz a Facebookon is.

A bejegyzés trackback címe:

https://hetibunbeeses.blog.hu/api/trackback/id/tr7411650238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása