Már-már az idejét sem tudom mikor írtam a blogban, de mentségemre legyen szólva, hogy nem igazán volt semmire se időm, mert vizsgáztam, amire szörnyen sokat kellett tanulni. Na de most mivel szerencsére vége, első sütésem egy igazán egyszerű és mutatós mini sajttortára esett, amit bárki el tud otthon készíteni 30 perc alatt. Azonban sajna van egy nagy hátránya is, 10 perc alatt elfogy. Íme a recept!
Mini sajttorta - 24-26 mini sajttortához - 1 bögre=250 ml bögre
Hozzávalók
Keksz alap
- 12 db oreo keksz
- 3-4 evőkanál vaj
Sajtkrém
- 250 g philadelphia sajtkrém szobahőmèrsékletű
- 1/3 bögre cukor
- 1/2 evőkanál vaniliakivonat
- 1 evőkanál citromlé
- 2 tojás
- 1/2 bögre tejföl
Díszítés
- Dr. Oetker csümölcskocsonya -eper ízű
- cseresznye
Elkészítés
Keksz
1) a kekszet az oreos zacsiból ne vegyük ki, még a zacsiban finoman törjük morzsára pl. egy húskloffolóval 2) a vajat a mikróban kb. 25-30 mp-ig folyósra melegítsük fel, majd keverjük el a morzsával (ha kell még vaj, melegítsünk) 3) a mini muffinformákba tegyünk kb. egy teáskanálnyit, és nyomkodjuk az aljába, hogy szép egyenletes legyen. Így kész a tészta.
Sajtkrém
A sütőt állítsuk be 150 fokra.
1) a sajtkrémet kicsit felverjük botmixerrel, hogy habos legyen, majd hozzáadjuk a cukrot és tovább keverjük, amíg össze nem áll. 2) Majd a Vanilia kivonatot adjuk hozzá, később a tojásokat egyenként 3) Legvégén belekeverjük a tejfölt, majd a citromlevet 4) beleöntjük a kész masszát a muffinformákba, ne teljesen tele, legyen hely a zselatinnak 4) 150 fokon 25-30 percig sütjük 5) ha kész kihűtjük, majd hűtőbe tesszük legalább 3 órára, vagy egész éjszakára is akár. Kínálhatjuk lekvárral, fagylalttal, gyümölccsel vagy gyümölcskocsonyával.
Amennyiben teszünk rá gyümölcskocsonyát, a hűtőből kivesszük kb. 1/2-1 óra múlva, és a leírás alapján egy cseresznyére, vagy pl. málnára óvatosan a kocsonyából ráöntünk, majd visszatesszük a hűtőbe min. 2 órára hűlni.
Jó étvágyat!
A Facebookon is követhetsz, kattints a linkre.