Talán az első desszertek között volt a clafoutis, amiket készítettem. Azt gondolom nem nagyon lehet vele mellélőni, és könnyen összecsapható, max a magozás több idő, de itt van, hogy ezt a munkát ki lehet osztani más családtagunk számára :). A palacsinta és a pite párosításából jött létre sok-sok cseresznyével. Ajánlom mindenkinek aki egy könnyed gyümölcsös nyári desszertre vágyik, és max 30 perce van összedobni valamit. Íme a recept.
Hozzávalók ( 1 bögre= 250 ml bögre)
3 nagy tojás
1/2 bögre cukor
80 g vaj olvasztva, kicsit lehűtve
1 bögre liszt
csipet só
1 bögre tej
kb. 250 g magozott cseresznye
Elkészítés
1) a sütőt állítsd be 200C fokra
2) a cukrot keverd ki a tojással
3) az olvasztott vajat hűtsd le, majd add a masszához, keverd el
4) keverd hozzá a lisztet és a sót, majd a tejet
5) a kimagozott cseresznyét tedd egy kb. 22 cm-es vajazott tortaformába (amiből nem folyik ki), majd öntsd rá a masszát
6) kb. 25 percig süsd, ha nagyon barnul,picit vedd lejjebb ez sütőtől függ. Tűprőbával ellenőrizd kivétel előtt.
Jó évágyat!