Heti bűnbeesés

Heti bűnbeesés

Kókusztejes málnás áfonyás chia puding

2017. március 18. - #Annipanni#

5267a1a8-7bfb-44c6-8b50-f14026e34bb0.jpg

Ez a chia mag dolog szerintem nagyon megosztó. Valaki teljesen a rabjává vált és mindenhova beleszórja, valaki meg az ördögi magoknak tartja és sosem próbálná ki. Bevallom az elején mi sem voltunk jóban, de aztán lassan-lassan nagyon is megkedveltük egymást. A kókusztejes verziót gyümölccsel meg bármikor meg tudom enni, mert imádom :) És azért is szeretem, mert nagyon szépen lehet tálalni, továbbá ugye nagyon egészséges, és alakbarát, nincs hozzáadott cukor benne. Plusz lehet konkrétan bármilyen gyümivel készíteni, ez most egy málnás áfonyás verzió. Tavaszra tökéletes nasi. Íme a recept hozzá. Szép napot!

Málnás áfonyás chia puding - 1 bögre = 250 ml 

Hozzávalók - 2 nagy pohárhoz

3 bögre kókusztej (ezzel szerintem a legfinomabb), vagy mandulatej, tehéntej amit szerettek
2-3 kanál méz, agave szirup vagy eritrit ízlés szerint
1 bögre áfonya
1 bögre málna
Fél bögre chia mag

Elkészítés

A chia magot a tejjel mézzel keverd össze, majd öt perc múlva újra, hogy a magok jöjjenek fel a tetejére, majd tedd a hűtőbe legbb 4 órára vagy éjszakára egy lezárt edénybe
Ha kivetted harmadold el, az egyik harmadát turmixold le az áfonyaval, a másik harmadát a málnával (ha savanykás még tehetsz hozzá mézet), a harmadik marad úgy.
Rétegezd egy pohárba alulra az áfonyás pudingot, kanalazd rá a sima chia pudingot, majd végül óvatosan kanalazd rá a málnás réteget. Tetejét gyümikkel díszíteheted.
Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://hetibunbeeses.blog.hu/api/trackback/id/tr2212349373

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása