Heti bűnbeesés

Heti bűnbeesés

Sharlotka almatorta, 5 hozzávalóból

2015. szeptember 17. - #Annipanni#

 image_102.jpg

Ha almatortára vágysz mostanság, vagy van néhány almád, és nem tudod mit süssél belőle, bemutatom Sharlotkát, az orosz almatortát. Abszolút egy jolly joker süti, szuperkönnyű fokozatú, mindösszesen 20 perc kell, hogy összeállítsd, kb. az almapucolással megy el az idő és a legjobb, hogy még isteni finom is. Ha egyszer megsütöd, tuti benne lesz a mentett receptjeid között! Íme!

Hozzávalók 1 bögre=250 ml bögre
6-7 közepes alma
3 tojás
1 bögre cukor

1 bögre liszt
1 teáskanál vanilia aroma

Fahéj és porcukor díszítésnek

Elkészítés

1) a sütőt kapcsold be 175 fokra és vajazz ki egy kb. 25 cm -es tortaformát 2) az almákat hámozd meg, magozd ki, majd vágd fel vékony szeletkékre, majd azt is vágd ketté, és tedd bele az almát a formába 3) a tojásokat keverd ki a cukorral, add hozzá a vanilia aromát, végül a lisztet 4) a masszát öntsd bele a formába, óvatosan keverd össze az almával, majd süsd 55-60 percig,ha a teteje már nagyon barnul takard le alufóliával 5) hidegen, melegen tálalható, fahéjas porcukorral megszórva, fagyival tálalva a nap megkoronázása. Jó étvágyat!

Ha tetszett a recept a facebookon is követhetsz!

A bejegyzés trackback címe:

https://hetibunbeeses.blog.hu/api/trackback/id/tr667796688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása