Nem szeretnéd a szokásos fánkot elkészíteni farsangkor? Meg amúgyse tudsz dönteni, hogy hétvégén egy könnyű muffint vagy inkább egy fánkot dobjál össze? Süsd meg ezt a pihe-puha tésztájú fahéjas muffint, burkold bele fahéjas cukorba, és ha ez nem lenne elég, a közepébe töltsél Nutellát. Nem hittem, hogy kell amúgy bele, de a gyerekek otthon meggyőztek, és igazuk lett. Bár valljuk be, Nutellával kevés mindent lehet elrontani. Íme a recept:
Hozzávalók (1 bögre=250 ml bögre)
Fánkmuffin
- 2 bögre liszt (én Nagyi Extra finom süteménylisztet használtam)
- 1 1/4 bögre cukor
- 2 teáskanál sütőpor
- Csipet só
- 2 teáskanál őrölt fahéj (ha nem szeretnèd annyira fahájasra, 1 tk-t egyél bele)
- 1 1/3 bögre tej
- 1 tojás
- 2 evőkanál vaj, olvasztva (kb. 30g)
Beburkoláshoz
- 1/2 pohár cukor
- 1 teáskanál fahéj
- 2 evőkanál vaj, olvasztva (kb. 30g)
Nutella
Elkészítés
- Állítsd be a sütőt 175 fokra
- Keverd össze a száraz összetevőket, úgymint liszt, cukor, sütőpor, só, fahéj.
- Keverd össze egy másik tálban a tejet, tojást és az olvasztott vajat.
- A lisztes egyveleget keverd össze 3 részletben a tejes masszával.
- Töltsd bele 2/3-ig a muffin poharakba és süsd 20-25 percig, ha mini muffinokat készítesz akkor kb. 12-15 percig. Tűpróbával ellenőrizd.
- Ha kihűlt, kend a tetejét le az olvasztott vajjal, forgasd bele a cukros fahéjba.
- A muffin belsejébe habzsákkal is beletöltheted a Nutellát. Én egyszerűen, kiskanállal felülről készítettem mélyedést, és abba belevarázsoltam. Nem túl profi, de a célnak megfelelt. Ha sok Nutellát szeretnél a belsejébe, akkor viszont használj habzsákot.
Nekem 15 muffinom lett a tésztából. Jó étvágyat hozzá!