Heti bűnbeesés

Heti bűnbeesés

Zöld teás torta mascarpone habbal és eperrel

2016. április 19. - #Annipanni#


image_42.jpeg

Már nagyon régen megvettem az Ázsia Bt.-ben a Matcha zöld teaporomat, vagy ahogy itthon hívják a macska teámat :). Mindig nézett a fiókból, de valahogy nem tudtam eldönteni, hogy mit is készítsek el belőle. Na de a hétvégén rámtört a zöldtea szuper ereje és elkészítettem ezt a finom, egyszerű és különleges tortát. De mi is az Matcha tea?

image_44.jpeg

A Matcha teát buddhista mesterek és szamurájok használták, de egy ideje már fogyasztják Európában is. A Matcha tea egy 100%-s zöld tea, aminek a tealeveleleit finom porrá őrlik. Ha ezt a teát iszod, elfogyasztod az egész tealevelet, ez a fő oka annak, hogy 10x erősebb, mint más hétköznapi zöld tea, és tízszer több antioxidánst is tartalmaz, továbbá sok vitamint és ásványi anyagot. A utóbbi években a teaport nem csupán tea készítésére használják föl, hanem a gasztronómia számtalan területén is megjelenik. Pl. Fagyi, keksz, torta, turmix, kávé..

image_43.jpeg
A Matcha tea jótékony hatásai miatt nem bűn belőle édességet készíteni, sőt ajánlott is :) Maradt még teaporom,így valószínű készítek belőle még valami finomságot, de íme a mostani recept!

image_45.jpeg
Hozzávalók - 20-22 cm -s tortaformához

Piskóta
5 tojás szétválasztva
5 evőkanál cukor
5 evőkanál liszt + 1/2 teáskanál sütőpor
2,5 teáskanál zöld teapor

Krém
150 g mascarpone
1,5 dl tejszínhab felverve
4 eper felszeletelve +Kb. 5 Eper díszítesre leöntve egy kis olvadt csokival
Ízlés szerint egy evőkanál porcukor
Egy teáskanál Vanilia aroma

Elkészítés
Piskóta
1) A tojások sárgáit keverd ki a cukorral robotgéppel szép habosra 2) add hozzá a lisztet, sütőport és a zöld teaport, keverd el 3 ) verd fel kemény habbá a tojások fehérjéjét és keverd lassan bele 4) a tortaformát vajazd ki, zsemlemorzsázd vagy lisztezd, öntsd bele a masszát, és süsd 175 fokon kb. 25-30 percig. Tűpróbálval ellenőrizd.

Krém
1) Keverd ki a kézi mixerrel a porcukrot, a vanilia kivonatot a mascarponéval. 2) Verd fel a tejszínhabot, majd keverd lassan fakanállal a mascarpone krémhez.

Összeállítás
Ha kihűlt a torta vágd ketté. Ha a teteje picit lesüllyedt, fordítsd meg, így tegyél minden tortával, ha teteje nem olyan szép, mert az alja mindig csodaszép egyenes :) A közepére rakjál mascarpone krémet, majd helyezzél rá eper szeletkéket. Én még raktam a szélére eper negyedeket, mint valami támaszték és arra helyeztem fel a torta második szeletét, hogy ne essen össze a torta. Tedd a tetejére a megmaradt mascarpone krémet, és az egészet leszórhatod 1/2-1 teáskanál teapor, 2 teáskanál porcukor keverékkel. De ha szeretnéd , hogy mégszebb legyen a torta, akkor csak a tetejet szórd le a porcukros teaporral, és a maradékot kínáld mellé , vagy simán edd meg a megmaradt eperrel. Én még tettem plussz epret is a torta mellé. Hozzáteszem, hogy nekem a két kisgyerekem is imádta a macskateás tortát, amit nem gondoltam volna, de mégis. Jó étvágyat!

Ha tetszett a recept követhetsz a Facebookon és az Instagramon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://hetibunbeeses.blog.hu/api/trackback/id/tr658640692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása