Ha szeretnél tökéletes vaníliás cupcakeket, most tuti megtalálatad, mert ez az! Annyira habkönnyü a piskótája, hogy magad is zavarba jössz. Húsvétra kerestem valami könnyű és szép desszertet és mivel a nyulakat és a répákat már kicsit untam, ezért úgy döntöttem, nálunk majd ez lesz a Húsvéti desszert - az egyik :) Egy egyszerű vaníliás vajas krémet tettem a cupcake tetejére, amit a szívárvány színeiben el lehet készíteni.
Hozzávalók 1 bögre = 250 ml bögre
Cupcake -kb. 10-12 normál cupcake-re és 20-24 mini cupcake-re
forrás: http://natashaskitchen.com/2012/06/29/perfect-vanilla-cupcake-recipe/
- 1 1/4 bögre liszt
- 1 1/4 teáskanal sütőpor
- 1/2 teáskanál szódabikarbóna
- 1/2 teáskanál só
- 2 nagy tojás
- 3/4 bögre cukor
- 1 1/2 teáskanál vanília aroma
- 1/2 bögre napraforgó olaj
- 1/2 bögre tej
Krém
- 1,5-2 bögre porcukor
- 100 g szobahőmersékletű vaj - tehetsz vaj helyett bele natúr sajtkrémet is, vagy fele-fele
- 1 teáskanál vanília aroma
- 2 evőkanál tej
Elkészítés
Cupcake
1) A száraz összetevőket (liszt, só, sütőpor, szódabikarbóna) összekeverjük félretesszük. 2) A tojásokat kézi mixerrel felverjük, majd hozzáadjuk a cukrot és tovább keverjük. 3) A vanília aromát es az olajat hozzáadjuk továbbkeverjük. 4) Majd a végén a legkisebb fokozattal hozzákeverjük a lisztes keverék felét, majd a tej felét, majd a maradékot. A cupcake poharak feléig töltjük a tésztát, és kb. 15 percig 175 fokon sütjük.
Krém
A vajat a porcukorral jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a vaníliát, legvégén a tejet. Ahány színt szeretnél annyi részre oszd pontosan a krémet. Ha te is pasztell színt szeretnél, a krémtől távol egy kiskánálba öntsél egy-két csepp ételfestéket, majd tedd a krémbe, kevered el, ha sötétebbet szeretnél adjál még hozzá, világosítani csak újabb krém hozzáadásával lehet. Én simán kannállal rákentem a cupcake tetejére, majd villával elegyengettem. Jó étvágyat!