Ez a recept egyszerű, de nagyszerű. Sok készülődést nem igényel, és mivel itthon áfonya őrület van, ezért született ez a süti. Egy őszi lusta hétvégi reggelire, délutánra kiváló!
Hozzávalók - 1 bögre=250ml bögre
Kuglóf
1 1/2 bögre liszt
1 teáskanál sütőpor
Csipet só
2 citrom lereszelt héja
3/4 bögre cukor
180 g vaj (szobahőmérsékletű)
3 tojás
Marék áfonya (100g kb.) - díszítésre még néhány
Öntet
1 citrom lereszelt héja, leve
1/2 bögre cukor
1/2 bögre víz
2 szál rozmaring ág levelei
Elkészítés
Kuglóf
1) A mini kuglóf formákat vajazd ki és zsemlemorzsázd be 2) kapcsold be a sütőt 170 fokra 3) a lisztet sütőport és a sót keverd össze, tedd félre 4) a vajat verd fel, míg kicsit habos nem lesz, majd add hozzá a reszelt citromhéjjal összekvert cukrot, keverd ki 5) add hozzá a tojásokat egyenként, majd a lisztet két részletben 6) öntsd bele az áfonyát, óvatosan keverd bele kanállal 7) a kuglóf formákba kanalazd bele a tesztát a formák tetejéig, süsd 20-25 percig, vedd ki, tűpróbával ellenőrizd 8) 10 percig hagyd hűlni, majd kicsit késsel vágd körbe és szedd ki őket a formából
Öntet
Amíg sül a kuglóf a hozzávalókat tedd bele egy lábosba és forrald fel kb. 1 percig, amíg a cukor teljesen nem olvad fel
A kuglófok mellé tálalhatsz áfonyát és szirupot. Fogyasztás előtt a kuglófok tetejét kicsit locsold meg a kihűlt öntettel! Jó étvágyat!