Tényleg lehet karfiolból pizzát készíteni és a legjobb az egészben, az hogy tényleg finom :)
Nem nagy ördöngőség, lehet minden majd karfiol darabkás lesz a konyhádban, de a végén amikor a gyerekek közlik, hogy ez tuti nem karfiolból van és ne vicceljek már, akkor érzed, hogy jól dolgoztál :) A recept tökéletes diétázóknak, lisztérzékenyeknek, vagányoknak, ínyenceknek. Íme:
Hozzávalók:
Pizza:
Egy közepes karfiol lereszelve
Egy tojás
20 dkg trappista sajt lereszelve
1/2 teáskanál Só
1/2 teáskanál Oregánó, rozmaring
Feltét:
Paradicsomszósz vagy ketchup
Paradicsom
Pirospaprika
Kukorica
Olivabogyo
Bazsalikom levelek
Lilahagyma
Elkészítés:
A karfiolt reszeld le, tedd be a mikróba legnagyobb fokozaton 4-5 percig, majd vedd ki, 5-7 perc pihi után csavard ki belőle a vizet egy tiszta konyharuhával (forró vigyázz)..
A kicsavart karfiol masszához tedd a sót, fűszereket, sajtot, tojást, és gyúrd egy masszává.
Ha kész oszlasd el a tepsin a sütőpapíron egy kis téglalappá. Süsd 250 fokon kb 13-15 percig, amig már barnul a széle, akkor lesz ropogós, nyamm :)
Vedd ki, tedd rá a paradicsom szószt, majd rá szépen csíkokban a zöldségeket. Kb. 220 fokon süsd 10 percig. Jó étvágyat!
Ha tetszett a recept kövess a Facebook oldalamon is újabb receptekért :)