Heti bűnbeesés

Heti bűnbeesés

Gyömbéres mézes kismackók

2015. november 21. - #Annipanni#


image_13.jpeg

Hozzávalók (kb. 4 tepsi mackóhoz) - a gyömbéres keksz receptem alapján, kevesebb fűszerrel

/ Az ötletet a pinteresten találtam, az eredeti recept, leírás itt található: http://www.boredpanda.com/cute-hugging-bear-cookies-maa-tamagosan/ /

3 bögre/ kb. 400 g liszt ( ha nagyon lágynak érzed tehetsz a vègèn hozzá még lisztet, de a hütőben megszilárdul)
1/2 teáskanál só
2 teáskanál őrölt gyömbér
1/4 teáskanál őrölt fahéj
1/8 teáskanál őrölt szegfűszeg
1 bögre / 227 g szobahőmérsékletű vaj
3/4 bögre/165g barna cukor
6 evőkanál méz
2 teáskanál friss gyömbér püré (finomlyukú reszelővel lereszelve tökéletes) ( a gyömbért tarthatod a mélyhütőben, így bmikor kell, csak előkapod)
Mandula, dió, mogyoró a maci nasijának - én egy dió, mogyoró, kesu keveréket vettem

image_12.jpeg

image_8.jpeg

Elkészítés

1) egy tálban összekeverjük a lisztet, sót és a fűszereket. Félretesszük. A sütőt 175 fokra beállítjuk. 2) egy másik tálban kézi mixerrel összekeverjük a barna cukrot a vajjal 4-5 percig. Aztán hozzáadjuk a mézet, míg össze nem áll. A lereszelt gyömbért, majd 3 részletben az összekevert száraz alapanyagokat hozzákeverjük. 3) téglalapot formázunk, majd becsavarjuk folpakkba és betesszük a hűtőbe legalább 1 órára, de előző nap is megcsinálhatjuk este. Elalszik a hütőben szépen csendben :) 4) tésztát kinyújtjuk lisztes felületen kb. 0.6 cm vastagságúra, a tésztát szúrd ki a maci formával, hurkapálcával készítsd el a szemét, száját, orrát, a mandulát, kesut, diót tedd a kezébe, és hajtogasd rá jól a kezeit, mert néha elválik. Mandulával a legszebb, dióval a legfinomabb :) 5) 10-12 percig süsd sütőpapíron, amíg barnulni nem kezd a széle.

image_9.jpeg

Ha tetszett a recept a Facebookon is követhetsz!

A bejegyzés trackback címe:

https://hetibunbeeses.blog.hu/api/trackback/id/tr168097236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása