Heti bűnbeesés

Heti bűnbeesés

Bostoni krémes

2015. november 19. - #Annipanni#

image_3.jpeg

Most, hogy vannak gyerekeim látom, hogy a felnőttkornak rettentő sok előnye van, pl. akkor eszel csokit amikor akarsz, annyi gombóc fagyit kérsz, ami belédfér, vészhelyzet esetén meg 2 túró rudit is ehetsz egymás után! Annyiban más egy gyerekes felnőttnél, hogy ezeket ő mind titokban teszi, vagy ha nem figyelsz eléggé, lebuksz, és az Nagyonkínos!!!
A babák valamelyik nap napközben nem voltak itthon és nem bírtam ki, hogy ne süssek magamnak kávé mellé ebédre kizárólag egy kis édességet. Csak én és a sütim, meg a kedcenc sorozatom. Így született a kedvenc tortám a Bostoni krémes pite cupcake változata, ami igencsak egyszerű, de annál tökéletesebb párosítás: 2 piskóta közé vagy muffinba, főzött vanilia krém, csokimázzal leöntve.

image_5.jpeg

Krém - tipp - főzhetsz egy sűrű vanilia pudingot is, de ez 100x finomabb!
2 nagy tojás sárgája
1 1/2 bögre tej
1/3 bögre cukor
2 púpozott evőkanál keményítő
Csipet só
1/2 vaniliarud kikapart magja

1) A tejet a cukor felével forrásig melegítjük, levesszük 2) a maradék cukrot a tojással, keményítővel kikeverjük 3) a meleg tejbe beletesszük a vaniliarúd magját, majd lassan összekeverjük a tojásosos masszával, és visszetesszük a tűzre, kb. forrástól 1-2 percig sűrűre főzzük. 4) levesszük a tűzről 5) letakarjuk folpakkal, hűtőbe, vagy a teraszra kitesszük 1-2 órára. Amíg hűl elkészítjük a cupcake-t.

Cupcake
1 1/4 bögre liszt
1 1/4 teáskanal sütőpor
1/2 teáskanál szódabikarbóna
1/2 teáskanál só
2 nagy tojás
3/4 bögre cukor
1 1/2 teáskanál vanília aroma
1/2 bögre napraforgó olaj
1/2 bögre tej

1) A száraz összetevőket (liszt, só, sütőpor, szódabikarbóna) összekeverjük, félretesszük. 2) A tojásokat kézi mixerrel felverjük, majd hozzáadjuk a cukrot és tovább keverjük. 3) A vanília aromát és az olajat hozzáadjuk, tovább keverjük. 4) Majd a végén a legkisebb fokozattal hozzáadjuk a lisztes keverék felét, majd a tej felét, majd a maradékot. A cupcake poharak feléig töltjük a tésztát, és kb. 17 percig 175 fokon sütjük. Megvárjuk amíg kihűl a cupcake és a krém.

Csokimáz
130 g csoki tejcsoki-étcsoki 1/2-1/2
1/2 bögre tejszín
1 kanál szobahőmérsékletű vaj

1) A tejszínt forrásig melegítjük, majd lehúzzúk a tűzről és a csokira öntjük, elkeverjük. 2) A végén hozzákeverjük a vajat. Várunk 5 percet.
A kihűlt cupcake tetejét egy éles késsel úgy vágjuk le, hogy befele is kis mélyedést szedjünk ki, amit egyenesre elvágunk. A mélyedésbe beletöltjük a krémet, ráhelyezzük a tetejét, majd leöntjük a csokimázzal. Jó étvágyat!

Ha tetszett a recept a Facebookon is követhetsz! 

image_4.jpeg

A bejegyzés trackback címe:

https://hetibunbeeses.blog.hu/api/trackback/id/tr38092086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása