Heti bűnbeesés

Heti bűnbeesés

Csillag cupcake puncs krémmel

2015. augusztus 17. - #Annipanni#

image_97.jpgEz a csillagos cupcake esti hullócsillag nézésre született. Még vettünk hozzá egy szuper bort is, szóval mindent megtettünk, de csillag az sajna nem volt. Új szabályt alkottunk, ha megeszel egy csillag cupcaket és iszol hozzá bort kívánhatsz és teljesül :) aztán megnéztünk egy jó filmet. Bármilyen más formával kiszúrható, menthetetlenül romantikusoknak ajánlom a szivet pl. valentin napra! Jó étvágyat!

image_95.jpg

Hozzávalók

Cupcake

1 1/4 bögre liszt
1 1/4 teáskanal sütőpor
1/2 teáskanál szódabikarbóna
1/2 teáskanál só
2 nagy tojás
3/4 bögre cukor
1 1/2 teáskanál vanília aroma
1/2 bögre napraforgó olaj
1/2 bögre tej

Krém
Puncs pudingpor, tej

Elkészítés

Cupcake
1) A száraz összetevőket (liszt, só, sütőpor, szódabikarbóna) összekeverjük, félretesszük. 2) A tojásokat kézi mixerrel felverjük, majd hozzáadjuk a cukrot és tovább keverjük. 3) A vanília aromát és az olajat hozzáadjuk, továbbkeverjük. 4) Majd a végén a legkisebb fokozattal hozzákeverjük a lisztes keverék felét, majd a tej felét, majd a maradékot. A cupcake poharak feléig töltjük a tésztát, és kb. 15 percig 175 fokon sütjük.

Puding
A pudingot elkészítjük de a 6 dl tej helyett kb. 4,5-5 dl tejet adunk, hogy sűrűbb legyen.

Összeállítás -lásd a képen
A cupcake tetejét még melegen levágjuk, kb. 1/3-nál, mert akkor nem törik, és a formát a tetején kiszúrjuk, a pudingot langyosan a levágott cupcake-re kanalazzuk, majd rátesszük a cupcake tetejét. Megszórjuk porcukorral. Jó étvagyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://hetibunbeeses.blog.hu/api/trackback/id/tr987713960

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása