Olasz napokat tartottunk a hétvégén, volt bolognai spagetti, előételnek zöldségekből és sajtból kirakott olasz zászló és természetesen desszertnek tiramisu. Igazán ez egy olyan tiramisu, amiben nincs kávé, mivel a gyereksereg többségben volt a vendégségben, és nem igazán díjazta volna a kávés sütit.
Így tettem hozzá epret, amitől szerintem még finomabb lett, és tejföllel készítettem, mivel nem szeretem a nyers tojásos változatot. És talán még egyszerűbb is. De yoghurttal is készíthető, mézzel és eperrel meg szuper egészséges! És a legjobb benne, hogy iszonyat egyszerű megcsinálni. A Mütyürök egyik játékával együtt meg is rajzoltuk, hogyan fog kinézni, kiwit egyikünk se tudott rajzolni :))
Na lássunk hozzá!
Epres Tiramisu
Hozzávalók 6 személyre,- repetával 4 személyre :) , 1 cup=250ml bögre
Mascarpone krém
- 500 g Mascarpone sajt
- 1/2 cup tejföl, lehet yoghurt is
- 1 evőkanál Vanilia aroma
- 3 evőkanál cukor/méz- ízlés szerint édesszájúsághoz mérten
Eperpüré
- 200 g eper -fagyasztott tökéletes
- 1-2 kanál narancslé - kihagyható
- 1,5 evőkanál porcukor/méz - ízlés szerint
6-7 db Babapiskóta összetördelve
Kakaópor díszítésre
Elkészítés
Mascarpone krém 1) a hozzávalókat kézi mixerrel összekeverjük
Eperlé 1) a hozzávalókat összeturmixoljuk
Összeállítás 4-6 egyforma poharat előszedünk, lehetőleg ami átlátszódik és elkezdjük a rétegezést. Egy sor mascarpone krém, rákanalazzuk az összetört babapiskótát, nyakon öntjük az eperpürével, majd újabb adag mascarponét kanalazuk rá. Tetejére kakaóport szórunk. Díszíthetjük gyümölccsel, csokiforgáccsal stb. Igazán bárhogy elkészíthetjük ezt a receptet, több babapiskótával, anélkül, más gyümölcspürével, pl. kiwi. Elkészítés után 1 órát tegyük hütőbe. Buona Sera!