Heti bűnbeesés

Heti bűnbeesés

Karácsonyi marcipán kenyér

2015. december 16. - #Annipanni#


image_20.jpeg

Ez az isteni marcipán kenyér szuper gasztroajandék karácsonyra. Élesztő nélkül, készül, így nem kell sokat tölteni a konyhában, 45 perc alatt elkészíthető. A kedvenc aszaltgyümölcsoddel, magokkal az izlésedre formálhatod, és elkészítheted a saját verziódat. Porcukorral megszórva, masnival átkötve, dobozba, vagy celofánba csomagolva igazi különleges ajándék lehet valaki számodra fontosnak.

image_19.jpeg

 image_24.jpeg

Hozzávalók 1 bögre=250 ml bögre - a sprinklebakes.com receptje alapján

2 1/4 bögre liszt
1/2 bögre cukor
1 1/2 teáskanál sütőpor
1/2 teáskanál só
120 g hideg vaj
250 g ricotta sajt
1 tojás
1 teáskanál vanilia kivonat
1 narancs reszelt héja
100 g aszalt vörös áfonya
1/2 bögre szeletelt mandula
100 g marcipán 50-50 g rudanként 
Díszítésre porcukor, 3 kanál olvasztott vaj


Elkészítés
160 fokra előmelegítjük a sütőt. Béleljük ki a tepsit sütőpapírral.
1) Keverd össze a lisztet, cukrot, sütőport és a sót egy tálban. 2) Vágd fel a vajat apróbb darabokra, aztán a liszteskeverékkel morzsold össze villával. 3) Egy külön tálban keverd össze a ricottát, a tojást, a vaniliát, narancs héját. 4) Keverd a lisztes keverékbe a mandulát és az áfonyát. Aztán hozzá a tojásos keveréket, amíg teljesen nem vegyül el. 5) Tedd a keveréket egy lisztes felületre, majd gyúrd át 3x, amíg össze nem áll. Oszd kétfelé. 6) Mind a két részt nyújtsd ki 2 téglalapra, ahogyan a képen látszódik (1). 7) Egy fakanállal 2 mélyedést nyomjál a tésztába, ezzel 3 részre osztva a tésztát(2). A lányeg h ne teljesen vágd át a tésztát, mivel ez a hajtogatást könnyíti meg! 8) a legutolsó négyszögbe helyezd el a marcipánt (3), lapként, vagy kis kockákban is ráteheted! Hajtogasd össze óvatosan a tésztàt harmonikába. 9) Óvatosan az oldalán a mélyedéseket csípd össze, egyengesd el a tesztát (4), de ne lapítsd le. 10) Helyezd el a tesztát a tepsin, majd süsd 45-50 percig, amíig barnulni nem kezd. Mindenkinek más a sütője, és a tésztád is más vastagsagú lehet, így tűpróbával ellenőrizd!

A tetejét kend be olvasztott vajjal, majd szórj rá porcukrot, majd újra kend be olvasztott vajjal, majd megint porcukrozd, így szebb és vastagabb lesz a külseje, szórhatsz még rá mandulát, ha maradt. Jó étvágyat!

Ha tetszett a recept a Facebookon is követhetsz! 

A bejegyzés trackback címe:

https://hetibunbeeses.blog.hu/api/trackback/id/tr468178514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása