Ez az a tipikus étel, amit nem mondj el a vendégnek, hogy mindössze 15 perc kellett, hogy összeállíts ;) Én a családnak készítettem vacsira, és nagy sikere volt, bár mindenki a maga módján rendezte el, volt aki egyenként ette meg róla a dolgokat, volt aki szétterítette rajta a sonkát, mint egy szendvics, de Danika a család gourmet-ja egyben próbálta fogyasztani :)
Aki szereti a sajtot a gyümölccsel, vagy csak valami különlegeset készítene gyorsan, annak szívből ajánlom!
Hozzávalók (Forrás: http://www.themediterraneandish.com)
1 csomag leveles tészta
100 g kecskesajt
1-2 körte
Serrano sonka, 8 szelet (amennyi négyzet, annyi)
Rukkola saláta
Pár csepp méz
Elkészítés
1) A leveles tésztát egyenlő négyzetekre vágd szét 2) a szélét picit hajtsd be, ahogy a képen, kecskesajttal kend be, majd 1-1 megpucolt, szeletre vágott körtét helyezz rá 3) tedd be előmelegített sütőbe 180 fokra, kb 18 percig, addig amíg a szélei nem kezdenek pirulni. 4) miután kivetted tegyél rá egy kevés rukkolát, és egy szelet serrano sonkát 5) végén csepegtess rá pár csepp mézet, ki ne hagyd! Melegen fogyaszd! Jó étvagyat!
Tipp: A kecskesajtot összekeverheted valamilyen fűszerrel, vagy fűszerkeverékkel, úgy még finomabb!
Rukkolából vagy más salátaból válassz előmosottat! A körte helyett használhatsz fügét is!
Ha tetszett a recept a facebookon is követhetsz!