Heti bűnbeesés

Heti bűnbeesés

Expressz nutellás torta 6 összetevőből

2015. május 06. - #Annipanni#


image_81.jpg

Ha nincs időd, mert sokáig kellett bent maradnod dolgozni, vagy az ikrek otthon rosszak voltak és szétpakolták 5x a lakást mire nekiálltál volna bárminek, vagy még mire elértél volna a boltba, lezárták 2x a metrót, mert megint lerobbant, de mindenképpen szeretnél valami nagyon finomat és gyorsat sütni, valaki nagyon szeretettnek, erre az alkalomra ajánlom ezt a tortát, ha nincs sok időd, meg amúgyis :) Én Zsófi barátnőmnek sütöttem, boldog szülinapot Neki innen is :)

Az alapanyag összesen tényleg 6 összetevő. Tojás, cukor, liszt a piskótához, nutella, tejszínhab a krémhez és eper vagy bármely gyümölcs a díszítéshez. Ennek a piskótának a lényege és egyszerűsége, hogy mindig ahány tojás, annyi kanál liszt és annyi kanál cukor kell hozzá. A piskótát egy 18 cm-es átmérőjű torta formában készítettem 5 tojásból. Ha 24 cm-est szeretnél, akkor készítsd 6 tojásból, 6-6 kanál cukor liszt verzióval, és picit tovább hagyd bent. Íme!

Hozzávalók

Piskóta

  • 5 tojás szétválasztva
  • 5 evőkanál cukor
  • 5 evőkanál liszt

Krém

  • Nutella
  • 3 dl habtejszín felverve
  • Eper

Elkészítés
Piskóta
1) A tojások sárgáit keverd ki a cukorral robotgéppel szép habosra 2) add hozzá a lisztet, keverd el, már ne robotgépet használj 3 ) verd fel kemény habbá a tojások fehérjét és keverd lassan bele egy spatulával a masszához 4) a tortaformát vajazd ki, zsemlemorzsázd vagy lisztezd, öntsd bele a masszát, és süsd 175 fokon kb. 25-30 percig. Tűpróbával ellenőrizd.

Krém
Verd fel a tejszínhabot, majd keverj hozzá kb. 3-4 kanál szobahőmérsékletű nutellát, vagy ahogy nutellafuggőséged kívánja. Mielőtt rákened a tortára rakd be kicsit a hűtőbe, ha van időd, könnyebb vele dolgoznod, mert megdermed.

Összeállítás
Ha kihűlt a torta vágd ketté, majd közepére rakjál nutellás krémet. Én még raktam közé eper szeleteket is. Majd vond be a maradékból a tortát. Díszítésnek a tetejére ültess epreket.

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://hetibunbeeses.blog.hu/api/trackback/id/tr337433334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása