Heti bűnbeesés

Heti bűnbeesés

Narancsos marcipános trüffel golyók

2015. január 10. - #Annipanni#

image_41.jpg
Az év első heti bűnbeesése egy narancsos marcipános csokiálom. Igazán egyszerű és mutatós kis édesség, nem sok idő az elkészítése. Mivel marcipán függő vagyok én nem sima trüffelt készítettem,hanem raktam hozzá egy kis marcipánt is, de elhagyható, ahogyan a narancs is, de azt se tudtam kihagyni. Egy kis kakaóporral megszórva profi munka, elszúrni lehetetlenség. Vendégvárónak vagy csak egy esti filmezésre tökéletes. Boldog Új Évet!

Hozzávalók

  • 80 ml tejszín
  • 60 g marzipán
  • 200 g jó minőségű ét/tejcsoki -lehet keverni is
  • 20 g puha vaj
  • Egy teáskanál Narancs héja reszelve
  • Kakaópor díszítésre

Elkészítés

1) melegítsd fel a tejszínt 2) forrásnál húzd le a tűzről és dobd bele a feldarabolt csokit (màr a zacsiban összetörheted), a darabolt marcipánt, keverd el 3) a végén a vajat, majd a narancs héját, amíg össze nem áll (végén visszateheted egy picit a tűzre, ha nem olvad el teljesen) 4) takard le a tálat alufóliával 5) egy éjszakán át hűtsed 6) formázz golyókat 7) forgasd kakaóporba, bármilyen dekorgyöngybe, aprított mandulába, dióba. Tartsd hűtőben tálalásig. Az ízét kombinálhatod bárhogyan, a közepébe rakhatsz meggyet, mogyorót, mandulát, minden megoldás el fog fogyni. Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://hetibunbeeses.blog.hu/api/trackback/id/tr987060065

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása