Szerintem nekem van a legjobbfej szomszédom. Kapcsolatunk úgy kezdődött, hogy folyamatosan kértem tőle lisztet, 1 cup, 2 cup aztán már egy egész kg-t elvittem, aztan a következő hetekben újra. Szegénynek azóta se adtam vissza, de egyszer-kétszer azért vittem neki sütit cserébe. Aztán két hónapja átjött és megkérdezte, hogy szeretnénk-e használni a parkolóját, mert neki most úgysincs kocsija és kicsi kocsim ne álljon az utcán. Nagyon kedves volt tőle. Na csak azért írtam, hogy jó emberek tényleg vannak a világban, és lehet nem is kell olyan messze menni, hogy megtaláljuk őket. A duplacsokis palacsintatortát neki készítettük (najó mi is ettünk belőle :D). Ti is tegyetek a héten valami jót és süssétek meg valakinek Ti is. Instagramon is lehet már követni a weeklysin néven . Szép hétvégét!
Duplacsokis palacsinta (kb. 12-14 db lesz belőle.) -Bakerella receptje alapján
Hozzávalók
Palacsinta 1 cup=250 ml bögre
- 1⅓cup liszt
- 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 1 teáskanál sütőpor
- ¼ cup cukor
- ¼ teáskanál só
- 3 evőkanál vaj, olvasztott + a sütéshez
- 1 teáskanál vanilia aroma
- 1 1/2 cup tej
- 1 tojás
- 50 g étcsoki -apróra összetörve porcukor díszítésre
Csokiszósz
- ¾ cup habtejszín
- 1 teáskanál vaj
- 150 g étcsoki/tejcsoki - én felesben szoktam
Elkészítés
Palacsinta
1) keverd össze a kakaóport, sütőport, sót, cukrot 2) add hozzá az olvasztott vajat, vaniliát, tejet, tojást, összetört étcsokit 3) egy kis vajat használj a sütésre és kb. egy 1/4 cupos edényt használj, vagy mindig ugyanazt amivel a tésztát méred, hogy ugyanakkora palacsinták legyenek. 4) addig süsd amíg kis buborékok nem lesznek a tetején, aztán fordítsd és 1 percig süsd a másik felét. Porcukorral tálalhatod, ha nem csinálsz csokiszószt.
Csokiszósz
1) melegítsd fel a tejszínt és a vajat egy edényben, majd forrásnál húzd le, es rakd bele az összetört csokit, keverd el. 2) néhány percig hagyd dermedni, majd öntsd nyakon az emeletesre felpakolt tortát, vagy egyenként a palacsinták mellé kínálhatod. A szószt a végén csináld meg. Még vanilia fagyit tálalhatsz a forró palacsinta mellé, úgy aztán nagyon ütős lesz :) Jó étvágyat!