Heti bűnbeesés

Heti bűnbeesés

Egészsèges munkahelyi nasi: mangós kókuszos müzliszelet

2017. február 02. - #Annipanni#

662a24be-1b97-4bd1-a705-269d4301a849.jpg

Amikor munkatársammal Lukival már sorra ettük délutánonként az óriás fahéjas csigákat, éreztem, hogy most kell valami egészséges nasi a következő hétre, mert problémák lesznek :), a csiga nem alakbaràt hosszútávon.. Készítettem így a hétre egy kis mangós pisztáciás granolát, melegen még istenibb, amikor kiveszed a sütőből, de hidegen is szempillantás alatt eltűnt a heti adagom. Kapott néhány kedves kolléga is :) Amúgy szuperfinom natúr joghurt tetejére, vagy csak a délutáni éhség ellen, ha éppen nincs valami kéznél a munkahelyen, vagy útközben. Szépen bele lehet csomagolni sütőpapírba, egy masnival átkötni, és kész is az uticsomag. Jó étvágyat!

Mangós kókuszos müzliszelet

Hozzávalók

2 ¼ bögre zab
100 g mandula szeletelve
½ bögre pisztácia darabolva
csipet só
fél teáskanál fahéj
½ bögre agave szirup vagy méz
2 kanál baracklekvár
1 evőkanál vaj
100 g szárított mangó apró darabokba vágva
1/2 bögre kókuszreszelék

Elkészítés
Állítsuk be a sütőt 175 fokra.
Béleljünk ki egy közepes sütőt sütőpapírral és először a zabpelyhet 10 percre tegyük be pirítani, majd a mandulát, darabolt pisztáciát és napraforgómagot tegyük be 10 percre.

150 fokra tekerjük le a sütőt.

Egy lábasban melegítsük össze az agave szirupot, vajat, lekvárt. Mikor már forr, a széle gyöngyözik vegyük le, majd keverjük hozzá a fahéjat, sót.

Egy nagyobb tálban keverjük össze a piritott magvakat, a kókuszreszelékkel, darabolt mangóval, sziruppal, jól dolgozzuk össze, egy közepes sütőpapírral bélelt sütőben öntsük rá, majd lapítsuk le, én fakanállal nyomkodtam le. Majd süssük kb 20-25 percig, attól függően mennyire szeretnénk szárazabbra, úgy tovább hagyjuk bent. Miután kihűlt szeleteljük. Jó étvágyat! 

A bejegyzés trackback címe:

https://hetibunbeeses.blog.hu/api/trackback/id/tr1812172230

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása