Van, hogy egyszerűen szükségünk valami édességre és erre a megoldás általában valami nagyon csokis dolog.. A gyerekek kértek nasit, így született a mai édesség, nasi is, csoki is. Maradt az ebédről málna, így készítettem hozzá egy friss citromos málna szószt, ami az édes csokoládé ízéhez tökéletes párosítás. Készíthetjük ebédre, vacsorára, vagy egy vendégségre is abszolút megállja a helyét, és az a jó, hogy 20 perc alatt összeállítható, szuperkönnyű fokozatú.
Hozzávalók - 1 bögre = 250 ml bögre
Csokis süti
1 bögre liszt
1 bögre cukor
1/2 bögre cukrozatlan kakaópor
3/4 teáskanál szódabikarbóna
3/4 teáskanál sütőpor
1 tojás
1/2 bögre tej
1/4 bögre napraforgó olaj
2 teáskanál vanilia aroma
1/2 bögre forró kávé - ez a titkos összetevő , lehet helyettesíteni forró vízzel, de én szeretem a kávét, valahogy jobban kihozza a csoki ízt
Málna öntet ( lehet duplázni a szószt, mert ez kevés az egészhez, csak nekem ennyi málnám volt itthon :)
150 g friss málna
2 evőkanál citromlé
2 evőkanál cukor
2 evőkanál víz
Elkészítés
Csokis süti
A száraz összetevőket összekeverem (liszt, cukor, kakaópor, szódabikarbóna, sütőpor), majd hozzáadom és botmixerrel elkeverem a tojással, tejjel, olajjal, vanilia aromával, kávéval. Egy kb. 24x16 cm kerámia formát kibélelek sütőpapírral, beleöntöm a masszát. Sütöm 175 fokon 30-35 percig, tűpróbálval ellenőrzöm.
Málna öntet
Ezt az öntetet használhatjuk bármely süteményhez, fagyikhoz. Ha sűrűbbre szeretnénk hagyjuk ki a vizet, kóstoljuk, és ízlesünknek megfelelően változtathatjuk a citrom, cukor arányát. Az összes hozzávalót feltesszük forrni, kb. forrástól egy percig keverjük, a lényeg, hogy ne forrjon sokáig, hogy a finom friss gyümölcs zamata megmaradjon. Paszírozzuk le, és hűtsük le, a sütivel tálaljuk. Jó étvágyat!