Heti bűnbeesés

Heti bűnbeesés

Epres tiramisu kávé nélkül

2015. március 07. - #Annipanni#

image_58.jpg

Olasz napokat tartottunk a hétvégén, volt bolognai spagetti, előételnek zöldségekből és sajtból kirakott olasz zászló és természetesen desszertnek tiramisu. Igazán ez egy olyan tiramisu, amiben nincs kávé, mivel a gyereksereg többségben volt a vendégségben, és nem igazán díjazta volna a kávés sütit.

image_59.jpg

Így tettem hozzá epret, amitől szerintem még finomabb lett, és tejföllel készítettem, mivel nem szeretem a nyers tojásos változatot. És talán még egyszerűbb is. De yoghurttal is készíthető, mézzel és eperrel meg szuper egészséges! És a legjobb benne, hogy iszonyat egyszerű megcsinálni. A Mütyürök egyik játékával együtt meg is rajzoltuk, hogyan fog kinézni, kiwit egyikünk se tudott rajzolni :))

image_60.jpg

Na lássunk hozzá!

Epres Tiramisu 

Hozzávalók 6 személyre,- repetával 4 személyre :) , 1 cup=250ml bögre

Mascarpone krém

  • 500 g Mascarpone sajt
  • 1/2 cup tejföl, lehet yoghurt is
  • 1 evőkanál Vanilia aroma
  • 3 evőkanál cukor/méz- ízlés szerint édesszájúsághoz mérten

Eperpüré

  • 200 g eper -fagyasztott tökéletes
  • 1-2 kanál narancslé - kihagyható
  • 1,5 evőkanál porcukor/méz - ízlés szerint

6-7 db Babapiskóta összetördelve

Kakaópor díszítésre

Elkészítés

Mascarpone krém 1) a hozzávalókat kézi mixerrel összekeverjük

Eperlé 1) a hozzávalókat összeturmixoljuk

Összeállítás 4-6 egyforma poharat előszedünk, lehetőleg ami átlátszódik és elkezdjük a rétegezést. Egy sor mascarpone krém, rákanalazzuk az összetört babapiskótát, nyakon öntjük az eperpürével, majd újabb adag mascarponét kanalazuk rá. Tetejére kakaóport szórunk. Díszíthetjük gyümölccsel, csokiforgáccsal stb. Igazán bárhogy elkészíthetjük ezt a receptet, több babapiskótával, anélkül, más gyümölcspürével, pl. kiwi. Elkészítés után 1 órát tegyük hütőbe. Buona Sera!

A bejegyzés trackback címe:

https://hetibunbeeses.blog.hu/api/trackback/id/tr727249607

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása